Leaders in Finance Podcast

#52 - S3E12 - Hanzo van Beusekom — Bestuurslid Autoriteit Financiële Markten (AFM), 3 stappen voor goed toezicht, meten van succes, werk/privé balans, rol van feedback/verwachtingen, schoolpleinwacht

February 4, 2021

Hanzo van Beusekom is bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Hanzo groeide op in Den Haag, waarna hij Economie studeerde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn carrière als strategie consultant bij de Boston Consulting Group en haalde in 2000 zijn MBA aan INSEAD. Na 6 jaar bij BCG vertrok hij naar de AFM, waar hij als hoofd Strategische Analyse werkte en later verantwoordelijk was voor het toezicht op de grote financiële instellingen. Tijdens een sabbatical in Nieuw Zeeland was hij verbonden aan The Australian and New Zealand School of Government. Na terugkeer richtte hij in 2011 samen met een ex-collega Clear Conduct op, een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in toezichthouders. Vanaf 2016 was Hanzo daarnaast als senior financial expert verbonden aan de Wereldbank. Hij heeft gewerkt aan Financial Inclusion en Financial Consumer Protection in landen als Indonesië, Zambia en Lesotho.

Sinds 2000 is Hanzo betrokken geweest bij verschillende NGO’s. Eerst bij War Child, later bij Stichting de Vrolijkheid en tot slot in de Raad van Toezicht van Oxfam Novib, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. 

In 2018 keerde Hanzo terug naar de AFM, en trad hij toe tot het bestuur. De AFM is gedragstoezichthouder op de financiële markten. Er werken ruim 650 medewerkers. Hanzo is verantwoordelijk voor accountancy, kapitaalmarkten, financiële verslaggeving, datagedreven toezicht en juridische zaken. 

Hanzo is 48, getrouwd, en heeft een zoon van 17 en een dochter van 15. In zijn vrije tijd mag hij graag hardlopen, kajakken, en hiken. Dit laatste doet hij overal waar bergen zijn, van Zwitserland tot Nieuw-Zeeland. Hij woont in Amsterdam-Noord.

 

***

Volg Leaders in Finance via de website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

***

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl 

*** 

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App