Leaders in Finance Podcast

#55 - S3E15 - Theo Kocken — Oprichter Cardano Group en hoogleraar risk management aan de VU, pensioenen, ondernemen, Gerolamo Cardano, voorstellen vs voorspellen, scenariodenken, onderwijs

February 25, 2021

Theo Kocken is hoogleraar Risk Management aan de Vrije Universiteit en oprichter van de Cardano Group. 

Hij deed een bachelor in Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, behaalde een master in Econometrie aan de Universiteit van Tilburg en promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Na functies op het gebied van risk management bij de Bank Nederlandse Gemeenten, was hij verantwoordelijk voor Market Risk Management bij ING en later bij Rabobank International. In 2000 richtte hij Cardano op.

Theo is auteur van verschillende boeken en vele artikelen over risicomanagement en pensioenfondsen. Hij wordt door vele gezien als een van de meest invloedrijke denkers over pensioenen en alles wat daar bij komt kijken. Daarnaast is hij veelgevraagd spreker, filmmaker (hij maakte ondermeer de film Boom-Bust-Boom met Terry Jones van Monty Python met daarnaast een bizar indrukwekkende lijst van mensen zoals Nobelprijswinnaars Daniel Kahneman en Robert Shiller, Paul Krugman en Willem Buiter). 

Verder is hij actief in het publieke debat op de radio en onder andere columnist bij het Financiële Dagblad. Ook is hij actief met de stichting Cardano Development waarmee men ondernemers en instellingen in ontwikkelingslanden weerbaarder probeert te maken tegen financiële risico’s. 

Theo is 56 jaar, heeft een een dochter van 19 en een zoon van 21. Theo Woont in Rotterdam.

 

***

Volg Leaders in Finance via de website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

***

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl 

*** 

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger

Podbean App

Play this podcast on Podbean App