Leaders in Finance Podcast

#59 - S3E19 - Steven Maijoor — scheidend voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA), aankomend directeur toezicht Banken van De Nederlandsche Bank (DNB), jeugd, terugblik ESMA

March 25, 2021

Steven Maijoor is scheidend voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA) en aankomend directeur toezicht banken bij De Nederlandsche Bank (DNB).  

ESMA is de Europese toezichthouder op de financiële markten. Hij was eerder directeur bij de AFM, de Nederlandse toezichthouder op diezelfde financiële markten.  

Vóór zijn tijd bij de AFM had hij een uitgebreide loopbaan in de academische wereld, waaronder als hoogleraar en Dean van de School of Business and Economics, beide aan de Universiteit Maastricht.  

Steven werd geboren in Hong Kong, studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde aan de Universiteit Maastricht, waarbij de titel van zijn dissertatie luidde: "The economics of accounting regulation: effects of Dutch accounting regulation for public accountants and firms". 

Sinds april 2011 is Steven voorzitter van ESMA en dit is zijn tweede vijfjaarstermijn en meer dan twee termijnen is niet toegestaan, dus voor de snelle rekenaars onder ons: Steven gaat deze maand afscheid nemen en start direct daarna als directeur toezicht banken bij De Nederlandsche Bank (DNB). 

Tot slot, Steven is 57 jaar oud, is getrouwd, heeft 3 kinderen (2 dochters en een zoon) en woont als hij niet in Parijs is waar ESMA zetelt of aan het reizen was (pre Corona), in Nederland.  

 

*** 

Volg Leaders in Finance via de website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl 

***  

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

***  

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger.

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App