Leaders in Finance Podcast

Extra aflevering deel II: Jelle Pol (Founder en Director Dusk) over Blockchain, Crypto en Tokenization

May 12, 2021

Deel II: Jelle Pol is Founder en Director van Dusk Network en we spraken met hem over Blockchain, Crypto en Tokenization in relatie tot de financiële sector. We publiceren het gesprek in twee delen.  

Jelle studeerde Bedrijfskunde en Business Information Management in Rotterdam en deed een Technology MBA in Korea.

Hij begon zijn carrière bij low-code platform Mendix, maar stapte al snel over naar Shell, waar hij het blockchain team oprichtte en het IT team voor duurzame energie. Later richtte hij Informance Group op; een consultancy gericht op het naar de markt brengen van blockchain-concepten. In 2018 ontmoette hij tijdens een consultancy-klus Emanuele Francioni, een van zijn latere medeoprichters. Ze bleken een aantal cruciale blockchain-idealen te delen, en al snel kreeg Dusk vorm.

Dusk Network is een blockchain-technologie die het uitgeven, beheren, en handelen van digitale effecten voor eenieder mogelijk maakt. Hiermee hopen ze de sector een stukje efficiënter en eerlijker te maken. 

Jelle is 29 jaar oud en woont in Rotterdam met zijn vriendin. 

Naast zijn werk bij Dusk is hij bestuurder bij Stichting 2Tokens en adviseert hij De Nederlandsche Bank over Central Bank Digital Currency

 

*** 

Volg Leaders in Finance via de website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl  

***  

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

***  

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger.

 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App