Leaders in Finance Podcast

Extra aflevering: Remy Gieling, hoofdredacteur MT/Sprout en oprichter AI.nl, over zijn boek “Ontdek de groeikansen van AI”, alles over Artificial Intelligence en finance toepassingen

January 25, 2021

Bespreking van het boek: "Ontdek de groeikansen van AI" - Remy Gieling. 

Welkom bij een extra aflevering van Leaders in Finance. Dit is dus geen reguliere aflevering waarin we in gesprek gaan met een topman of topvrouw uit de financiële dienstverlening, maar een extra aflevering over een specifiek onderwerp. Deze keer is dat Artificial Intelligence ofwel kunstmatige intelligentie. We spreken met Remy Gieling, hoofdredacteur van MT/Sprout, oprichter van AI.nl en schrijver van het boek Ontdek de groeikansen van AI met als subtitels Starten en groeien met kunstmatige intelligentie én Lessen van Picnic, Salesforce, ParkBee en andere succesformules. We hebben het zeker ook over de impact van AI op de financiële sector.

Laat ik voordat we beginnen alvast weggeven dat ik dit boek met zeer veel plezier heb gelezen. Daar heb ik 3 hoofdredenen voor. 

1. Allereerst, het behandelt een onderwerp, AI, dat potentieel een van de allergrootste gamechangers is van onze tijd en daarom cruciaal voor de mensheid, maar ook voor groepen van mensen, zoals bijvoorbeeld Nederland als land in een mondiaal speelveld.

2. Ten tweede, het boek is een interessante en praktische introductie op dit onderwerp. Aan de ene kant beschrijft het de basis van wat AI eigenlijk is, wat het doet, de ontstaansgeschiedenis, feiten, cijfers en graphs, maar aan de andere kant geeft het praktijkvoorbeelden, bespreekt het real life casussen en biedt het boek praktische handvatten over wat je zelf met AI kan, bijvoorbeeld in de organisatie waar je werkt of je eigen onderneming.

3. Ten derde, het is een zeer leesbaar boek, prettig geschreven en leuk vormgegeven. Het enthousiasme spat er vanaf wat mij betreft! Ik las het dan ook in één ruk uit.

Remy heeft een eigen website met alle informatie over AI (ai.nl) en je kunt je daar abonneren op een interessante nieuwsbrief.

 

***

Volg Leaders in Finance via de Website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

***

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl 

*** 

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

*** 

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App