Leaders in Finance Podcast

Extra aflevering: Teunis Brosens (Hoofdeconoom Digitale Zaken ING) over de Central Bank Digital Currency (CBDC)

April 15, 2021

Naar aanleiding van de recent uitgekomen position paper van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) over de Central Bank Digital Currency (CBDC), gaan we deze extra aflevering in gesprek met de hoofdeconoom digitale zaken van ING, Teunis Brosens. Hij geeft een toelichting namens de sector. 

Teunis Brosens is ING’s hoofdeconoom digitale zaken, in het Engels gebruikt hij de titel Head Economist for Digital Finance and Regulation. Hij focust op de impact van nieuwe digitale financieringsvormen en innovatie (waaronder fintech, bigtech platforms, digitale valuta’s, defi (decentralised finance), het toenemend belang van data, blockchain, disintermediatie, de ‘ontbundeling’ van bankdiensten) op banken en de economie. Hij vertaalt deze trends ook in prioriteiten voor ING, en bespreekt deze met beleidsmakers en toezichthouders.

Voordat hij naar ING kwam heeft Teunis bij de afdeling Strategie van de Autoriteit Financiële Markten gewerkt. Teunis is zijn carrière begonnen als economisch beleidsadviseur bij De Nederlandsche Bank. Hij is afgestudeerd in Economie en Filosofie bij de Universiteit van Tilburg. 

 

*** 

Volg Leaders in Finance via de website.

Volg Leaders in Finance via Linkedin.

***

Op de hoogte blijven van Leaders in Finance? Abonneer je dan op de nieuwsbrief.

*** 

Zou je graag een bepaalde gast willen zien bij Leaders in Finance of ken je iemand die je wil voordragen? Laat het ons weten via gasten@leadersinfinance.nl 

*** 

Vragen, suggesties of feedback? Graag! Via email: info@leadersinfinance.nl 

***  

Als je de Leaders in Finance podcast leuk vindt, zou je dan een review willen achterlaten bijvoorbeeld bij Apple Podcasts? Of ons willen volgen bij Spotify. Veel dank, want sommige mensen gaan alleen luisteren naar deze podcast als ze weten dat er genoeg anderen zijn die het leuk vinden! 

***  

Leaders in Finance wordt mede mogelijk gemaakt door Interim ValleyFG Lawyers, Odgers Berndtson en Roland Berger

 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App